LUONNON LUMOA

Tainuskylän luonto tarjoaa retkeilijälle monenlaisia maisemia. Kuivatun Tainusjärven paikalla avautuu laaja peltoaukea jota halkoo muutaman metrin levyinen Tainusluoma. Kylän itäpuolella kohoaa Pässilänvuori, eteläpuolella Myötämäenkallio ja pohjois- ja länsipuolella kylä rajoittuu metsiin ja nevoihin.

Kuva: Tainusjärven peltoaukea näkyy hyvin Myötämäenkallion näkötornista.


Pässilänvuoren alueella on myös erikoinen lehtomaisen kasvillisuuden alue joka kuuluukin luonnonsuojelualueeseen. Tainuunmäessä on vanhoja perinnemaisemiksi luokiteltuja niittyjä joilla kasvaa mm. alueella harvinainen aholeinikki. Kylän pohjoispuolella sijaitseva Levaneva kuuluu mm. Natura 2000 suojeluohjelmaan ja Ramsar kosteikkojensuojeluohjelmaan. Alueella on ympäristökeskuksen rakentama pitkospuureitistö.

Tainuskylän ympäristössä on hyvät sieni- ja marjastusmaastot. Kylän metsistä löytyy rouskujen ja haperoiden lisäksi mm. korvasieniä, kanttarelleja, vaaleaorakkaita ja suppilovahveroita. Tavallisten mustikoiden ja puolukoiden ohella voi poimia myös valokkia, vadelmia ja juolukkaa. Tarkkasilmäinen kulkija voi löytää myös mesimarjoja ja ahomansikoita.

Rauhallisia kyläteitä pitkin on mukava pyöräillä ja lenkkeillä vaikka koko perheen voimin.

Suupohjan reitistöt