TAINUKSEN KYLÄYHDISTYS ry

Kyläyhdistys face-bookissa:  Tainuksen kyläyhdistys

 

Tainuksen kyläyhdistys on toiminut kylällä jo vuodesta 1984. Johtokunta koostuu 8 varsinaisjäsenestä ja 8 varajäsenestä.

Kyläyhdistys kokoustaa ja kokoontuu talvisin pääasiassa Pässilän majalla , joka on kunnan omistuksessa. Kesätoimintamme keskittyy Tanssiladolle.

 

Yhdistys järjestää mm. latotansseja, terveysliikuntaa, virkistysretkiä, patikointia, myyjäisiä, Tainusjärven hölökän ja tietenkin pikkujoulun.

Kyläyhdistyksellä  on omia rakennuksia kesäkäytössä oleva tanssilato kahvilalla ja kalliokota näkötornilla.

 

YHTEEN HIILEEN PUHALTAMINEN

 

Kyläyhdistys rakensi yhteisvoimin kodan Myötämäen kalliolle 2003. Kotahankeeseen saatiin rahoitusta myös TE-keskukselta. Yhdistys osti vanhan Laineskankaan näkötornin ja aloitti sen metallirungon pystytyksen samaiselle kalliolle 2006. Kota on suosittu kahvittelu- ja makkaranpaistopaikka myös lähikylien asukkaille. Näkötorni sijaitsee yhdellä Jurvan korkeimmista paikoista. Myötämäenkallio on 144,5m meren pinnasta ja kun siihen lisätään tornin korkeus 24m. Maisemia voi ihailla lähes 170m korkeudella merenpinnasta.

 

KYLÄN KEHITTÄMINEN

Tainuksen kyläyhdistys on Etelä-Pohjanmaan kylät- yhdistyksen jäsen ja on myös osallistunut Suupohjan kehittämisyhdistyksen kylien kehittämistoimintaan. Syksyllä 2006 ilmoitauduttiin mukaan "Meille kylään" kylien markkinointi-ja viestintähankkeeseen. Hanke päättyi 2008.

 

KYLÄYHDISTYKSEN PALVELUT

Kyläyhdistys myös vuokraa klapisirkkeliä, kahvinkeitintä,astiastoa ja kopiokonetta.